FERENC PÁPA KÉRDEZ MINKET

 

 

 

 

 

 

Kedves Válaszoló!

 

Ferenc pápa fontos kérdéseket tesz fel a 2023. őszére tervezett püspöki szinódus kapcsán. A szinódus szó: együtt látást, és ebből az együtt látásból fakadó haladást jelent egy közös úton a Szentlélek Isten által

vezérelve. A 2022-es szinodális folyamat lényege, hogy az egész világból minden megkeresztelt, sőt minden jó szándékú ember őszinte véleménye eljusson az Egyház vezetőinek tanácskozására. Ez a név nélkül kitöltendő kérdőív is az őszinteséget támogatja. Nem segít, ha a valóságnál „szebb”, vagy „csúnyább” képet közvetítünk. Szabadon imádkozzunk, gondolkodjuk és válaszoljunk! Ferenc pápa kérdései arra irányulnak, hogy; "Mi Isten terve az Egyházzal itt és most? Hogyan tudjuk helyi szinten Isten álmát megvalósítani az Egyház számára?" Arra bátorít minket, hogy közösségben fogalmazzuk meg válaszainkat: "A párbeszéd újdonságra vezet bennünket: készségesnek kell lennünk megváltoztatni a véleményünket aszerint, amit másoktól hallottunk." (Vademecum 2.3.)

A kérdések között sok olyan is van, amire csak akkor kell válaszolni, ha a válaszadó, úgy érzi, hogy megfontolt, építő, szeretettől és igazságtól vezérelt véleményét meg szeretné osztani a keresztény közösséggel, az Egyház vezetőivel.

 

Kérjük válasszon, hogy milyen módon tölti ki a kérdőívet?